project

 

projectnaam:

EBH terrein Haarlem
Studie

 

opgave
Herinrichting EBH terrein Haarlem;   

 

opdrachtgever
Eigen initiatief

 

locatie 
Haarlem

 

ontwerp
2005

 

terug naar overzicht

home

 EBH-terrein Haarlem

 

EBHterrein_Haarlem_slide-01EBHterrein_Haarlem_slide-02EBHterrein_Haarlem_slide-03EBHterrein_Haarlem_slide-04EBHterrein_Haarlem_slide-05EBHterrein_Haarlem_slide-06EBHterrein_Haarlem_slide-07

 

 

Industrieel karakter   zitten op schatten

Het EBH-terrein, de voormalige gasfabriek in Haarlem, is de locatie van een creatieve underground. De creatieve bedrijvigheid in een rauwe, industriële setting maakt van het EBH-terrein een unieke plek. Bij de op handen zijnde herontwikkeling van het gebied vormen deze eigenschappen waardevolle uitgangspunten.
zitten op schatten


 

 

 

 

 

 

Aan de oude, industriële panden zitten kenmerkende elementen die het verhaal vertellen van de voormalige gasfabriek. Bij renovatie van de panden zullen deze voorwerpen verloren gaan. Door de elementen te verzamelen en ‘op te slaan’ in zitelementen voor de buitenruimte blijft het verhaal van de gasfabriek bewaard voor de toekomst.


 

sporenvloer

Zoals de zitelementen verhalen over het oude gebruik, zo zal de nieuwe vloer vertellen over het huidige gebruik. De vloer is opgebouwd uit lagen die zullen slijten bij intensief gebruik. Deze sporen versterken het terrein in zijn rauwe karakter en maken een nieuwe laag in de geschiedenis aan.)