project

 

projectnaam:

Bregje en Emile Geldrop

Tuin

 

opgave
Tuinontwerp;
De tuin moet een verlengstuk worden van de woning en aansluiten bij de kenmerkende jaren ’50 architectuur. De gebruikswensen zijn een groot terras en gras met een zandbak voor de kinderen.

 

opdrachtgever
Bregje en Emile

 

oppervlakte
120m2

 

ontwerp
2011

 

meer tuinen

home 

 



tuin bregje en emile

 

tuin-Bregje-Emile_Geldrop_slide-01tuin-Bregje-Emile_Geldrop_slide-02tuin-Bregje-Emile_Geldrop_slide-03tuin-Bregje-Emile_Geldrop_slide-04tuin-Bregje-Emile_Geldrop_slide-05tuin-Bregje-Emile_Geldrop_slide-06

 

Rust, regelmaat en rafelranden    

Verhoogde brede borders met een bielzen rand, Deze rand kan ook als spel/zit aanleiding gezien worden. Alle verharding heeft een rafelige rand om een speelse, vriendelijke overloop van harde materialen (steen) naar zachte materialen (gras) te krijgen. Groot terras achterin de tuin, waar deels zon en deels schaduw is. 

 

De tuin is duidelijk en contrastrijk. De kleuren van de tuin combineren mooi met elkaar; de grijze steen, met het donkere hout en het heldergroene gras. Verder is gekozen om als bloemen en bloesem voor wit en paars bloeiende planten te kiezen om een duidelijk kleurbeeld te maken in de tuin.