project

 

projectnaam:

Heiweg Nijmegen

Openbare ruimte

 

opgave

Herinrichting Heiweg;

De nieuwbouw van een apotheek geeft aanleiding om de doodlopende straat van de Heiweg opnieuw in te richten. Bewoners krijgen inspraak en grijpen de kans om de functioneel ingerichte ruimte meer verblijfskwaliteit en speelruimte voor de kinderen te geven.

 

opdrachtgever

Bewoners Heiweg

 

oppervlakte
770 m2

 

ontwerp
2010

 

meer openbare ruimte

home

 

 

 

 

 

 



heihof nijmegen

 

Heihof_Nijmegen_slide-01Heihof_Nijmegen_slide-02

 

Heiweg wordt Heihof    

De bijzondere uitloper van de Heiweg iets weg van een verborgen hof. In de nieuwe inrichting wordt deze kwaliteit benadrukt. Een licht verhoogd graseiland creëert een centraal punt voor de bewoners; het is het speelterrein van de kinderen en een ontmoetingsplek voor de ouders die het inrichten met hun eigen meubilair. 

  Hiervoor zijn zoveel mogelijk parkeerplaatsen verplaatst naar de straat en richting de blinde muur van de apotheek. De inrichting van het graseiland is speels met een haag en diverse soorten bomen die elk in een ander seizoen bijzondere sierwaarde hebben. Tevens hét beeldmerk van de straat. Heistraat wordt Heihof!