projectnaam
Edwin en Marike Eindhoven

Tuin

 

opgave
Tuinontwerp;

Veschillende functies verenigen en een echte verblijfstuin maken

 

opdrachtgever
Edwin en Marike

 

oppervlakte
1000 m2

 

ontwerp
2011

 

meer tuinen

home 

 tuin marike en edwin

 

tuin-MarikeEdwin-Eindhoven_slide-01tuin-MarikeEdwin-Eindhoven_slide-02tuin-MarikeEdwin-Eindhoven_slide-03tuin-MarikeEdwin-Eindhoven_slide-04tuin-MarikeEdwin-Eindhoven_slide-05tuin-MarikeEdwin-Eindhoven_slide-06

 

Het rode huis met de luiken   Weelderige tuin met fijne plekken

De woning van Edwin en Marike is een opvallende verschijning: een statig herenhuis met dieprode luiken. De voortuin wordt ingezet als voetstuk van deze prachtige woning. De beplanting wordt uitgezocht op rode tinten in de herfst zoals krentenboompjes en beukenhaag. Eens per jaar verandert de voortuin in een knallende rode verschijning. De krentenboompjes werken ook als "vitrage" tegen de inkijk vanaf de straat. 

 

 

 

  De achtertuin krijgt een natuurlijke opzet met weelderige beplanting. In een sterke basis van bloemrijk gras worden de belangrijkste looproutes weggemaaid en komt de parel van de tuin, de oude beuk, volledig tot zijn recht. Beplantingsgroepen vormen coulissen en zorgen voor dieptewerking en verrassende doorkijken. Twee terrassen bieden fijne verblijfsplekken; één voor tafelen dichtbij de woning en één voor borrelen aan de voet van de beuk. De praktische functies worden gebundeld (parkeren, fietsenstalling en bergruimte) in een strakke carpoort met aangrenzende schuur inclusief veranda.